Historien min Facebook Følg meg

BARNEKIDNAPPING OG GPS - INNLEGGET MITT BLE DELT NESTEN 1000 GANGER! HELDIGVIS...

15.09.2016
09:19

Foreldre og barn siden la igår ut en link om at vi foreldre ikke burde Gps merke barna våres. Og mange sier seg faktisk enig. Men enda fler sier seg uenig! Og jeg er nå med en av de som er uenig! 

Som liten fikk jeg lov til laaaaangt mer enn det mine barn noen gang vil få lov til! Som 9 åring syklet jeg fra utsiden av byen og over til den andre enden (dette er langt) alene. Klapp på skuldra til min far som var SÅ trygg på MEG! Men det er noe annet med tryggheten man burde ha når det gjelder andre mennesker! For fyttirakkern å mange skumle mennesker det er der ute!

 


 

Jeg la ut en link hvor jeg skrev:

OBS OBS.. Informere ungene om at det er en mann i 40-50 åra som kjører en svart bil som senest ble sett i Helgeroa område idag 9 september. Han er rundt og prøver å få kontakt med barn. Han spør om de vil sitte på å at de kan få Kjøpe Hva De vil! 2 tilfeller nå nylig. Senest 15 minutter siden..! VIKTIG!

Dette er vel det skumleste marerittet til alle foreldre! Er det ikke? For meg er det i allefall det! Jeg forstår meg bare ikke på hvorfor SÅ mange er uenig i at det er viktig å fortelle barna om at det er en skummel verden vi lever i? "Hva om barnet blir redd og føler en "falsk" frykt...." skriver noen.. Hva er vel viktigere? Tenker jeg.... At barna er OBS på alle de skulle menneskene de kan møte på der ute. Det er viktig det! Ordentlig viktig! Viktig at barna tenker seg om når det stopper et ukjent menneske med eller uten bil. Det gjør min eldste! OG min yngste! Fordi jeg rett og slett har fortalt dem virkeligheten! Jeg har fortalt klart og tydelig at det er slemme mennesker på jorda vår som ønsker mange mennesker vondt. Mennesker som ikke har det bra inni seg selv og som ønsker å påføre andre vondt. Dette er viktig å få frem! 

Også tilbake til den GPS'n.... Du hører ikke ofte om kidnapping, nei. Kanskje ikke ofte nok til at du tør å la deg påvirke? Hvor mange barn skal til for at DU tenker at dette var lurt? 2? 10? 50? 100??? Hva om det var DITT barn den ene gangen!? Og tenk om du hadde lagt en Gps i sekken til barnet ditt eller gjemt den godt et annet sted? Hadde ikke det vært en god følelse da? Når du så barnet forsvant mer og mer? At du faktisk kunne følge etter? 

 


 

Jeg er ikke noe for at barn ikke kan være gjennom mye knall og fall gjennom lek og moro! Jeg er overhodet ingen hønemor på slike områder! Men MORSINSTINKTET mitt tar heldigvis til vett når jeg tenker på Gps! "Dette kan gi falsk trygghet til barn" sier noen. Jaja... Heller det enn at barnet mitt blir borte og jeg ikke får gjort en dritt med det! Jeg driter i om verden var like skummel for 20 år siden(!!) da hadde ikke jeg barn! Og dessuten trur jeg ikke noe på det. For på mange måter er helt sikkert verden like ille. Men på mange måter er den nok blitt verre også! Det var ikke internett for 20 år siden? Var det vel?

Og om du som Mamma føler en trygghet med Gps, ja så bruk det! Føl deg ekstra trygg imens du er hjemme eller på jobb imens barnet ditt er ute av synet! Gjør deg selv den Bjørnetjenesten om du vil det! Slapp av å vær den Mammaen DU vil være for DINE barn!

VI HAR GJORT NOE HELT SPESIELT! DET SPESIELLE VI GJØR 2 GANGER OM ÅRET

03.09.2016
10:21

GRUNNEN TIL AT JEG ER SOM JEG ER

Er det noen jeg husker fra min egen barndom så er det Pappa. Han gjorde så mye ut av en helt vanlig dag med meg. Og det er nettopp det jeg gjør. Jeg ER min Pappa når jeg ER Mamma! Jeg er så inderlig takknemlig for at jeg har hatt han i store deler av min oppvekst! Så for å bli en best mulig Mamma så gjør jeg som Pappa. Jeg overdriver! Jeg drar til Mølen på en helt vanlig torsdag og skaper gleder og tradisjoner! 

  

OG NÅ TIL DET SPESIELLE VI GJORDE

Tirsdagen kom og vi var allerede igang med planleggingen om torsdagen. Vi skulle nemlig gjøre det vi alltid gjør 2 ganger om året. Det helt spesielle for oss. Det helt spesielle hvor vi knytter bånd på så mange måter og hvor vi bare er oss.

Vi pakket sekker og tok på oss behagelig tøy. Tøy som er til å klatre å gå tur med. Tacoen ble laget og tatt med på reisen. Og nå kunne turen endelig begynne!

Den tradisjonelle turen som vi i vår lille familie har laget, denne turen bruker vi å gå to ganger i året fordi vi ringer først Sommeren velkommen. For så å ringe Høsten velkommen. Og for å ringe årstidene inn, så holder det ikke med å til Mølen! Nei, her skal vi gå hele kyststien ut! For så å klatre på den høyeste steinhaugen å skrike HØYT " VI ØNSKER HØSTEN VELKOMMEN "..... Så moro og så levende! Vi snur oss til hverandre og bare smiler. Vi trekker godt på pusten og lever oss ordentlig inn i øyeblikket.

 Vi prater om alt fra Istid til vikingene. Og jeg får virkelig prøvd meg som lærer! Så moro og så minnerikt! 

Dere som leser burde prøve å lage egne tradisjoner med deres barn dere også. Det er så moro for liten og stor. Så mye glede å se frem til. Og så minnerikt! 

 


(  Den tradisjonelle åker turen vi har på veien )

 

VÅR HVERDAG MED EVENTYR OG MORSINSTINKT

12.08.2016
09:54 

En båttur var det som ble avtalt. Vi skulle ut med båten på formiddagen, spise fiskekaker fra fiskebutikken og fiske fra båten. Idet vi kom ned til brygga skjønte min mann at det ble umulig. Det var nemlig alt for store bølger.. Tre skuffa fjes var det som ble til. Vi jentene ble så lei oss. Jeg også! 
 

Men en nødløsning fra hun Mor, altså meg, ble foreslått. Jeg klarte faktisk bokstavelig talt å redde dagen. For båten lå jo i havet, så det var ingenting som gikk imot oss da ideen kom om å LATE SOM vi kjørte båt. Vi hoppet opp i båten, spente og klare som vi var. Forventningene var der, redningsvestene ble tatt på både liten og stor og fiskekaker ble satt på bordet. Vi gynget båten frem og tilbake og latet som det sjøet. Ungene lo og jeg lo. En super ide ble gjennomført med store smil. Snickerkaken ble inntatt og vi koste oss. Minste frøkna latet som hun fisket ut fra kanten. Og eventyret ble til virkelighet! 

 
Etter en stund bestemte vi oss for å dra på neste eventyr, nemlig krabbefiske! Vi klateret på fjellene for å hente tang og steiner som skulle ligge oppi boksen som krabbene skulle ligge i. Etter litt krabbefisking uten hell ble eldste frøkna utålmodig. Så vi kastet klærne på fjellet og gikk steg for steg ut i vannet. Det var ikke så aller verst! Jeg og eldste frøkna koste oss i vannet med øving av svømmegrep og latter.
 

Det er godt ideen om å LATE SOM kom frem fra en lur Mamma. For det gjorde dagen så innmari fin. Vi gleder oss til neste eventyr sammen.

Morsinstinktet tar kontroll igjen.  

 

DEN HELT SPESIELLE DAGEN DU VIL HA FOR DEN DU ELSKER ER IKKE OVER ENDA

05.08.2016
09:45

Er egentlig den helt spesielle dagen over? Den som måtte være perfekt på mange måter. Den som fikk meg til å både grue OG glede meg. Svaret er nei. Den er ikke det. Den fikk en start og nå må den få en avslutning. Og i dagene fremover nå har jeg planlegging som må gjøres, avtaler som må ordnes. Og jeg må faktisk gjøre mitt beste en gang til.

En gang til må jeg tenke grundig, skrive ned detaljer og pynte. Pynte det slik jeg liker det. Eller, jeg liker det ikke sånn som jeg må lage det til! Men jeg må lage det sånn. For en gang i tiden var det slik man likte å ha det. Og denne spesielle anledningen må feires på en annerledes måte enn det vi har det idag. 

Vi får se åssen det blir. Jeg trur det blir bra. Men jeg kjenner på stresset inni meg. Alle tankene og all gleden. Gleder meg til å se gleden hans :D 

Kjærlighet er virkelig stort! 

  

SJOKKET GIKK GJENNOM HELE KROPPEN, VI SOM KJÆRESTEPAR OG FORELDRE BLE MÅLLØSE! DET HADDE DU OGSÅ BLITT

04.08.2016
09:51

I det vi ankom stedet ble vi begge helt målløse! Først og fremst fikk vi ekstra behandling siden min mann fortjente det. Og da vi endelig var nådd rommet, ja da gliste vi. Vi så sjokkerte på det vi hadde fått. Havutsikt! Og som om ikke det var godt nok så bodde vi faktisk oppå havet! Vi så tærna våres rett over havet da vi sto på verandaen. Vi hørte havet slå mot land, vi hørte måkehyl, vi ble varme og vi var lykkelige! Vi bare gledet oss til det neste! 

   

I DET VI KOM INN, FORSVANT ALLE TANKER OG VI BLE BARE LYKKELIGE

03.08.2016
11:28


 

En helt rar og merkelig opplevelse. For igår var dagen kommet som jeg både gruet og gledet meg til. Dagen som var så stor og jeg selv visste det. Dagen hvor jeg visste at jeg måtte gi ekstra av meg selv. Dagen hvor alt helst skulle være perfekt. Og det ble den! Så godt som.

Idet vi nærmet oss småflyet vi skulle ut å fly med, så kjente jeg en stramming i hele kroppen, herreminn som jeg gruet meg! Mannen min ved siden av meg var ikke annet enn lykkelig! Kan nå si jeg var mer spent på opplevelsen enn lykkelig. Jeg har nemlig flyskrekk! Så for meg å gi det til min mann i et lite småfly i tillegg er stort. 

Det hele endte med en spypose i hånden for min del og to lykkelige mennesker. Vi hadde jo tross alt gjort en kjempe opplevelse sammen! Moro var det, og helt spesielt.

 


( Tenk å få styre et fly på egen hånd )( Lykkelig med spyposen i hånden )

-FØLG DRØMMEN - IKKE STRØMMEN!

13.03.2016
10:03

Jeg så igår på reprise av "Bloggerne" og det er ei der jeg virkelig forguder! Hun sier klart og tydelig at hennes livsmotto er "Følg drømmen - Ikke strømmen!" Og jeg kunne ikke vært mer enig! 


For hvorfor skal du egentlig følge strømmen? Gjøre det "alle" andre gjør? Hvorfor skal du ha et A4 liv om du syns det er kjedelig og tungt? Hvorfor må du kaste på deg klærne klokken 05.00 på morgen for å rekke jobben når du ikke vil det selv? Hva er poenget med det om det ikke gjør deg lykkelig? Hva er poenget med å sluke frokosten i deg grytidlig i helgen også fordi du må jobbe lørdag også bare fordi venner og familie forventer det av deg? Hva er poenget om det ikke gjør DEG lykkelig? Lever ikke DU ditt liv? 

Er det ikke meningen å leve lykkelig? Smile på ordentlig? Istedenfor å trekke på smilebåndene når du står der å selger klær til kunder sent en lørdag og du egentlig bare har lyst til å dra hjem å gråte fordi du er så sliten?
Og det er sant, det er lett å bli bitt av basillen! Det har skjedd meg mange ganger - nesten. Men jeg har funnet ut at jeg ikke gidder å leve et liv som i mine øyne er gørr kjedelig - et A4 liv! Et A4 liv består på mange måter av press. Et press fra andre rundt deg som forventer at du skal gå så og så lang skole, ha så og så mange timer på jobben, ha så og så lang ferie, ha så og så kort fødselspermisjon, ha så og så mye trening pr uke, ha så og så mange betalte aktiviteter for barna. Og med alt dette presset som er fra samfunnet så ender du raskt opp med å slite for å leve. Innlegget kan du lese her: http://mammaboka.blogg.no/1446509727_du_sliter_for__leve_m.html

Det er flott for dem som ønsker å leve det typiske A4 livet! Virkelig. Om du finner lykken i rutiner og stress så er det supert for deg. Men det er så viktig å ikke forvente det av alle andre. 

Jeg har selv pratet med ei som sto på gråten fordi hun måtte levere babyen sin på 10 måneder i barnehagen fordi hun ikke hadde mulighet til annet. Og det er så synd! synd at det er sånn det er blitt. Og i andre land er det MYE værre! Bare i Kina er det besteforeldre som oppdrar barna i ukedagene, også flytter barna hjem i helgen?! Hallo sier kanskje vi? Men for dem er dette normalt.

Og hvorfor er det blitt sånn? Hvorfor er det så mye press fra andre om å gjøre det motsatte av hva DU egentlig vil? Hadde det ikke da vært bedre å regne på hundrelappene istedenfor å kaste de bort på en jakke du vil bruke en svært sjelden gang som dessuten kostet deg en hel hvis ikke to dager med stor innnnsats på jobben?

Jeg for min del har en drøm om mange barn, et hus - større enn hva vi har. En stor hage hvor barna kan løpe fritt og leke i et dukkehus (har jeg) Jeg drømmer om en snill mann som setter familie høyest (har jeg) Jeg drømmer om å jobbe ute i hagen (gjør jeg) Og jeg drømmer om å jobbe 2 - 3 dager i uken med mennesker når barna våres er større. Jeg drømmer også om å reise og oppleve verden. Og det holder for meg! 

Forventningene mine til barna vi får er at de følger drømmen sin. Jeg forventer også at de blir gode foreldre når den dagen kommer. Og jeg forventer at de er snille mot seg selv og de rundt seg! For er det noe de får printet inn så er det virkelig det å være snille! 

Jeg holder meg til min egen drøm, og det burde du og. For den dagen du ligger der gammel og grå så er det noe både du og jeg vil angre på. Og det er da du virkelig angrer på at du fulgte strømmen og ikke drømmen..

 ( Vi liker å ta middagen ute )


( Vi liker også å ta frokosten ute i hagen - eller på fjellet )


SONY DSC

(Tur i skogen for oss jentene slår aldri feil)

 

SONY DSC

(Vi liker å male, både i Åpen barnehage og hjemme - da får vi en spesiell tid sammen)

 

SONY DSC

Jeg bare sier det mange ikke tør å si høyt

Jeg holder meg til min egen drøm, og det burde du og. For den dagen du ligger der gammel og grå så er det noe både du og jeg vil angre på. Og det er da du virkelig angrer på at du fulgte strømmen og ikke drømmen..

HVA SKULLE JEG GJORT UTEN MANNEN MIN?

03.03.2016
22:17

Ja, det er noe å tenke på! Min mann hjelper meg så mye med så mange ting i livet egentlig. Han kan være en dust også! En skikkelig en! Men det kan jeg være og!

Men i dager som dette er det ekstra godt med en samboer. Og spesielt godt er det å vite at jeg bor sammen med en mann som tar seg av jentene sine. Ikke så mye gjennom følelser (med meg) men veldig gjennom å "hjelpe til" sånn generelt her hjemme. Hjelpe til med husarbeid og barna. En mann som virkelig kan det å gi kjærlighet gjennom ting og hjelp, det er min mann! Vi har alle vårt eget kjærlighetsspråk. Og det er helt tydelig at han elsker meg med det han gjør. Jeg for min del er ikke flink med ting, men jeg viser kjærlighet gjennom ord. Og for et typisk mannfolk, som min mann er. Så er ikke det alltid like lett å svelge. hahah... 

Men fy søren å godt det er å ha en slik mann deg Christer!

  

Som idag har jeg hatt en tung tung dag!! Jeg har rett og slett satt meg inn på soverommet og skjult alle tankene mine! Skjult alle bekymringene mine om private ting. Jeg har valgt å sette hodet bort en stund. Og når man da har en mann som aksepterer at du har en tung dag. Ja, det er da man innser at det er kjærlighet. Når han aksepterer meg i tunge og gode perioder. Da er det kjærlighet i mine øyne! Når han står opp 100 prosent for barna og rydder hele første etasje (som er min jobb) og han tørker alt vått tøy etter at han tok med seg barna en runde på akebrettet ute i nysnøen. Ja, det er da jeg innser at han elsker meg, virkelig! Det er da jeg innser at det er mannen i mitt. En mann som stiller opp! En mann som tar ansvar for familien sin. For jentene sine! Det er det jeg har funnet meg. Og jeg er så takknemlig! 

Det er helt merkelig at vi enda er sammen med tanke på hvor mye vi har vært igjennom! Men det må vel være skjebnen!? En umulig kjærlighetshistore kan bli til en ekte en. Gud, som jeg elsker mannen min! 

Takk for at du er du <3

 

SONY DSC
 

Det er veldig spesiielt å ha funnet noen du vet du vil tilbringe resten av livet ditt sammen med! Jeg syns det er både merkelig og godt! Merkelig å tenke på at jeg aldri igjen vil oppleve den "store forelskelsen" en gang til. I såfall vil jeg oppleve det gjennom min mann. Noe som også skjer. Han trenger bare å ta på seg voks, parfyme og klær så ser han knakende kjekk ut! 

Jag har hittat min man <3 Mannen som sniker seg rundt med sandaler på vinteren, det er min raring! Min mann <3

Les mer i arkivet » September 2016 » August 2016 » Juli 2016
MammaBoka

MammaBoka

24, Larvik

Jeg er en spontan Husmor på 24 år som elsker å være forelder! Og her ønsker jeg å dele hvordan det er å være Mamma. Sammen med min mann er vi foreldre til to døtre som er født i 2011 & 2014. Har et ønske om å dele at det mulig med en hverdag fylt med gleder og øyeblikk istedenfor dårlig samvittighet og høyt blodtrykk! :)

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av


Lenker

hits