Historien min Facebook Følg meg

"MAMMA BÆRE MEG!! - EVENTYRET SOM ALDRI SKULLE HATT ENDE

28.08.2016
17:56

Det var Lørdag morgen. Og vi inntraff avtalen om hva dagen skulle bringe.

Jeg og jentene trasket nedover gaten og inn i stien. Stien hvor eventyrene blir laget. Stien hvor lysene står tent på vinteren og gleden er stor når vi prater om det. Vi gleder oss nemlig veldig til vinteren! Men mest av alt til å gå inn i den stien som er omringet av skog og en lang og smal bekk. En bro står i vente da vi går innover. Vi ser opp å ser lenken som henger over oss. Som vi gleder oss til den blir tent! Også så langt som den fører oss inn i skogen. 

  

Hoppende og glade spretter barna avgårde. "Hva er det der for noe?" sier hun eldste nysgjerrig og peker. Altså, vi så en så stor og lang sopp som vi aldri noensinne har sett maken til! Så spennende og sprøtt! Etter litt småprat om den store soppen som så ut som en lite tre, hoppet jentene videre. Følelsen av egen lykke var faktisk det som inntraff! Også tretthet. Ja, for gud å trøtt jeg var.. Men da er det ikke noe som er bedre enn en tur ut med jentene. 

Veien ble nådd igjen og vi var tilbake på bar bakke. Og DA begynte det! Det var her moroa begynte... Kan du si... "MAMMA BÆRE" Ja for nå ville nemlig ikke minstefrøkna gå selv lenger. Det er nemlig bare moro å gå når det er noe moro å se på! Nysgjerrigheten blir liksom ikke spilt nok på når vi bare ser den grå astfalten og de bråkete bilene.. Så da får JEG gjennomgå! Hylende og rett og slett rasende står hun på sitt å  SKAL  BLI  BÆRT! Ja det er faktisk ikke snakk om annet i hennes hodet! Men det er det i mitt. Så her får vi inngå en avtale. "Hvis du går til den lyktestolpen der borte, så kan Mamma bære deg litt etter det." Hun sa seg enig og etter minutter med raseri ble det løst. 

Ja for morsrollen handler på mange måter om avtaler og sunne fornuftige konfliktløsninger. Ja, det er krevende sånn tålmodighetsmessig! Men det gir også så mye glede!

  

Dere der hjemme som sitter å leser har sikkert opplevd lignende. Og dere kjenner dere sikkert igjen i følelsene jeg skriver om. Og jeg håper at dere koser dere like mye som meg. "Gled dere til barna blir store" (ironisk) er hvertfall noe jeg har hørt opp igjennom nå. Og vet dere hva! Jeg koser meg virkelig! Så mye læring, så mye kjærlighet og så mange sider du får oppleve med deg selv. Ja det er gøy det! 

DET SKAL TELLES TIL 12 HVERTFALL 30 GANGER FOR Å FÅ LAGET DE FLETTENE PÅ BARNA

28.08.2016
09:32

Ja det har seg nemlig sånn at håret aldri skal "bare" slenge. Teit å innrømme, men sånn er altså jeg. Jeg kan gjerne sette håret mitt (som egentlig alltid er i veien) i dått. Det er nå den beste følelsen som finnes når ikke håret flyr meg i ansiktet hele tiden og klistrer seg både i nesa og øynene. Nei, da er det bedre å bare snurre det opp i en dått! 

Morgenstellet begynner. Ikke med meg, men barna. "Hvem vil først" spør jeg. "JEG!" sier begge i kor. "Javel, dere sa det helt likt, da blir det stein - saks - papir" ivrige setter de i gang. Og vi har en skårer med et bredt smil i det hun vinner. Hun spretter oppå krakken som er laget til en rosa gris. 

Pussing av teller og børsting av hår er igang. En fluor inntas og flettingen kan begynne. Trudde jeg. Idag igjen... Et stor hyl kommer nemlig ut idet jeg begynner å flette. Her skal det nemlig IKKE flettes ifølge henne! Ikke på noen måter! Men for Mamma så kjenner jeg på DEN sterke følelsen av å være oppgitt. Da er det igang igjen... Og jeg må trylle frem noen forståelige ord som gjør at det er ok å fikse seg. 

Lur som jeg er kommer jeg på at vi kan telle imens Mamma ordner. Da blir jo plutselig alt moro når vi kan stå der å telle til 12 sånn omtrent 30 ganger.... Ja, ungen står i allefall stille og jeg får ordnet det jeg skal. Fornøyd smiler hun når hun får "halve Rapunsel flette" som vi har valgt å kalle den ene av flettene for. 

 Når sluttresultatet er der er hun like fornøyd som meg. Og vi kan gå videre til neste barn. Og der er det liksom aldri problemer. Det er bare den som er føst. Rart med det, det er som om det er en trøst å se at "det gikk bra" med den første... Haha

 

DET FØLES ENSOMT Å VÆRE EN LYKKELIG FORELDER...

27.08.2016
09:20

Klokken nærmer seg 06.00 og naboene står opp. De har både sminket seg og ordnet håret. Foreldrene vekker så barna for å kjøre til barnehagen å levere. De ordner og styrer for å rekke jobben i tide.

Og her ligger jeg hjemme med mine to barn i sengen. Jeg ligger ikke å venter på noen ting. Jeg ligger å sover å venter på at barna vekker meg. 

Vi skal nemlig ut å finne på noe moro idag, bare vi. Eller kanskje vi blir inne? Hvem vet.. Bare vi. For vi er bare vi - ganske mye.

  

Barna trives godt med det og jeg trives godt med det. Men det er noen som ikke trives så godt med det. Og det er de andre voksne menneskene rundt omkring. Altså, enten så er de så fine på det at de syns at man skal gjøre som alle andre, eller så syns de at det er viktig at man viser barna sine den "riktige" måten å leve en hverdag på. Eller så er de enkelt og greit sjalu! Ja du leste riktig.. 

Altså, jeg vil tørre å påstå at barn er     ingenting     i forhold til     voksne     når det gjelder  baksnakking.  For når en kvinne som meg, velger å prioritere det som er det rette for vår familie. Ja da blir det prat da. Da blir det både prat om at jeg er "lat" og det blir nysgjerrighet om hvorfor jeg velger å gjøre som jeg gjør. Ja, så finnes det også de menneskene som rett og slett bare er sjalu og MÅ prate negativt fordi dem selv bærer en sorg inni seg fordi dem gjerne ville gjort det samme selv...  

Og jeg må si, det er ensomt mange ganger. Jeg har vanvittig mye selvskap i barna og i vennene deres. Jeg har også noen fantastiske venner selv både med og uten barn! Men allikevel så føles det ensomt å ikke kjøre bil tidlig på morgen for å møte kollegaene jeg kunne hatt. Det føles ensomt å ikke ha felles nevneren "hverdagstresset" i familien vår. Det føles ensomt å gjøre det jeg vil gjøre, fordi det er så få som ønsker å gjøre det jeg vil gjøre. Det finnes i hvertfall for få mennesker som tør å si det uten å være redd for å bli pratet om å mislikt av andre pga sjalusi.. 

  

Jeg syns det er så innmari trist at det faktisk føles ensomt å være lykkelig.

Jeg forstår det ikke.. Er jakten etter penger det eneste ene for alle nå om dagen? Jakt etter status og eiendeler? Jeg skjønner det bare ikke.. For det er ikke sånn jeg er. Men allikevel må også jeg tenke at det finnes mange måter å være lykkelig på for mange. Helt forskjellige måter. Noen liker kanskje å være 100 prosent borte i et par uker av gangen, andre liker kanskje å være borte 50 prosent av dagen. Og det er fint for dem som blir lykkelige av det. Den aller størte fellesnevneren burde ikke være "hverdagsstresset" men å kjenne seg lykkelig..

 

<mgzn-title><mgzn-cpname><mgzn-download><mgzn-contenturi><mgzn-pkgname><mgzn-content>

 

Så igjen, det er absolutt ikke riktig for alle å gjøre som meg, tvert imot. Men gi det i allefall en tanke. Vi må huske på at vi er alle forskjellige! 

For den dagen du dør, er det ikke tingene dine du ønsker å bli husket for. Men HVEM DU ER! Du vil ikke ligge der sliten å grå å angre på at du ikke fulgte drømmen? Du vil ikke det? Eller?

Å ha sinnsro og orden er ukult det nå idag..Det er liksom ikke det som er "inn" nå.. Idag er du kul om du har så mye stress i hverdagen at idet du kommer deg dit du skal på morgen, så har du klart å ta på deg buksa feil vei.. Da er du kul da! 

EN HELT VANLIG DAG FOR OSS. KANSKJE LITT UVANLIG FOR ANDRE?

25.08.2016
22:47

Livet består virkelig av øyeblikk. Og hva er vel bedre enn å nyte de også på en regnværsdag? 

Etter en morgenstund fylt med mat i munnen og latter, bestemte vi oss for å gå ut i tåken. Det var nemlig ikke det aller beste været, men vi tok oss i nakken og kledde på oss litt varmere klær. Paraplyen måtte også til.

Bussturen ble preget av barnesang og smilende mennesker ved siden av oss. Vi koste oss og var bare oss. Barnesekkene var på de små ryggene og vi trasket i vei opp til Biblioteket. To forventningsfulle barn og en glad Mamma var fornøyde da vi kom frem til inngangen. Døråpneren ble kranglet om å trykke på, men etter en stund gikk vi ivrige inn. Ytterklærne ble hengt bort og vi kunne ta turen inn i barneavdelingen. Lesing, tegning og gjemsel ble gjort. Vi hadde det så gøy! Vi slappet av og vi var bare oss. 

  

Etter en stund forventet jeg (dum som jeg er, haha) at vi skulle ha en HELT rolig stund også. Men det gikk ikke. Så vi tok da heller turen ut etter en lang stund.

Bøkeskogen ble besøkt og vi ble kliss våte! Men det stoppet ikke oss i å gå på jakt etter høstblader. Noe så spennende skal man lete lenge etter! For det vekket både kreativiteten i meg og i barna. To    omsorgsfulle    barn pakket inn en brunsnegle med blader så den ikke skulle fryse. Ja, det sier jo sitt om hvor gode barn er i sinnet sitt! 

Enda et eventyr ble gjennomført! Vi elsker å skape egen glede i hverdagen og vi liker livet akkurat som det er.

Gleder meg til å fortelle dere mere om hverdagen våres! Vi har kanskje ikke den "vanligste" hverdagen. Men vi vet å ta vare på øyeblikkene! 

 

NOEN DRØMMER OM KARRIERE OG REISE.. JEG HAR ALLTID DRØMT OM MAMMA LIVET

24.08.2016
10:01

I øyeblikk som dette det er da virkeligheten slår meg hardt i fjeset. Det er da jeg kjenner hva jeg er omringet av. Det er da jeg kjenner på følelsene, ordentlig! For i øyeblikk som dette det er da jeg er tankefull.

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg gruer meg til å bli eldre. Jeg liker livet mitt akkurat som det er nå! Og skulle ønske det forble akkurat sånn for alltid! Men det er jeg klok nok til å forstå at det ikke blir.

Men jeg kan gjøre det beste ut av det. Nemlig å lage den stor familien jeg alltid har drømt om. Da vet jeg at jeg ikke blir ensom og forlatt som gammel, hvertfall om jeg gjør jobben god nok. Pluss at jeg får oppfylt drømmen. 

Noen mennesker drømmer om å reise, noen drømmer om en bra karriere. Men jeg, jeg drømmer om å være Mamma. Det har jeg alltid gjort så lenge jeg kan huske. Alltid drømt om å være den Mammaen som jeg er idag. Og jeg så innmari takknemlig for at jeg har klart å bli akkurat den jeg er idag!

 

ER DU OGSÅ BÅDE EN PAPPA OG EN MAMMA FOR Å VÆRE DEN BESTE UTGAVEN?

22.08.2016
08:35

Jeg mener som mange andre, nemlig det at Pappaer er morsomst! Så for å være den aller beste utgaven av meg selv, må jeg være litt Pappa innimellom også!

 

Etter mange runder frem og tilbake med varmt vann i bøtte, var jeg klar for å kaste meg ned på sidelinjen med en god kopp te. Men den gang ei! Barna ville så gjerne ha med seg Mamma å bade au! Så da var det bare å dra frem kreativiteten å kaste litt såpe oppi au! Vi tok oss nemlig ikke en vanlig to minutters å plaske litt i badebassenget. Vi tok jaggu meg å vasket oss oppi der! Med både shampo, balsam og kan ikke glemme Lano! 

 

SONY DSC

 

To ivrige barn kastet seg over såpeflaskene for å vaske meg i håret og på ryggen. Var jo som å være på spa det der! Er ikke aller verst med en gratis spatime?

 

Vi tok bilder og vi hadde det gøy. Vi var bare sammen og kjente på følelsen av det. Gud, så gøy det er å være Mamma, og litt Pappa.

 

SONY DSC
 

KJÆRE DEG SOM FORELDER, OFTE ER ÅRSAKEN TIL PROBLEMET RETT FORAN NESEN DIN - TELEFON OG FOR LITE KJÆRLIGHET

19.08.2016
10:06

De store og kanskje mest viktigste øyeblikkene for deg som har barn, er øyeblikk som du tilbringer tid med å være sammen med barnet ditt. I det øyeblikket du gjør det skapes en egen kjemi og barnet føler seg sett. Barnet føler at det betyr noe. Og den følelsen er viktig å vokse på og ha med seg i livet videre.

 

Og nå til grunnen

Jeg så en episode på "Nanny hjelpen" her en dag. Hvor barna så problemet åpenlyst, men ikke moren. Hun forsto ikke hvorfor alt plutselig hadde blitt så ille hjemme. Hvorfor ingen av barna hjalp til og hvorfor barna bare kranglet med henne og hverandre. Hun forsto det bare ikke! 

Da Nanny hjelpen kom gjorde barna som de lenge hadde prøvd, de prøvde å fortelle moren problemet. Og for første gang så hadde hun tid til å høre på dem. Den eldste jenta var 16 år og klarte å sette ord på problemet, de to andre var 2 og 6 år. Så det var vanskeligere for dem å gjøre annet enn hyle. Hvertfall for den minste. Hun andre på 6 år viste aggressiv atferd og plagsomhet ovenfor broren på 2. 

Da moren fikk vite problemet selv, fikk hun sjokk! Hun forsto ikke åssen DET kunne være årsaken til alt vondt? Men det var det! 

 

Årsakene som burde tas alvorlig

* Nr 1. Barna ble aldri fortalt at hun elsket dem. 

* Nr 2. Moren overså barna så og si hele dagen fordi hun hadde "viktigere" ting å foreta seg - TELEFON! 

Dette er faktisk noe å tenke på. Den eldste sa " Jeg hater telefon! JEG HATER DEN TINGEN" .... Og hvorfor forteller du meg ikke at du er glad i meg? Jeg kan ikke huske sist du sa det..?" 

Stemningen ble trist og moren begynte forståelig nok å gråte. 

 

Den positive forandringen

Moren forandret måten å være på i hverdagen og plutselig hjalp jenta på 16 år til hjemme med både ungene og husarbeidet. Moren la bort telefon og begynte heller å prate med gutten på 2 år. Eneste han hittil hadde gjort var å hyle. Moren hadde ikke forstått hvorfor. Men det var jo for å fortelle ting han ville.

Moren begynte derfor å prate med barna sine og tilbringe tid sammen med barna istedenfor telefon. Og hverdagen ble plutselig en helt annen med en gang!

Dette er virkelig noe å tenke på! 

 

"DAGTID ER BARNAS TID"

Her i huset har vi en regel for oss selv - "DAGTID ER BARNAS TID!" En veldig nyttig regel. Den har gjort så vi har fått det bra. Den har gjort så barna hører. Den har gjort så vi kjenner barna våres. Og den har gjort oss til en Familie!

Prøv da vel, se åssen underverker du faktisk kan utrette i ditt eget hjem! For det er mulig. 

I BARNDOMMEN DRØMTE JEG ALLTID, NÅ HAR JEG KLART DET!

18.08.2016
08:03

Tanker om mye er igang. Tanker om hvordan tiden er blitt fordelt. Hva vi har gjort ut av den og hvordan vi skal fortsette den, er mye i tankene. Jeg vet godt når jeg ser tilbake at jeg har delt tiden veldig bra inn i hvordan jeg ville ha det. 

Opp gjennom årene i barndommen drømte jeg alltid om å få barn og om hvordan det skulle bli. Og det er akkurat slik jeg har fått det. Og faktisk enda bedre! Jeg har klart å få til det jeg alltid har drømt om - Og det er STORT! Så stort! Jeg er takknemlig for at jeg er en som klarer å overvinne negativitet! Jeg er takknemlig for at jeg klarer å overleve så mye som jeg har gått igjennom! Og jeg er takknemlig for å ha klart å oppnå drømmen i livet mitt - nemlig Familielivet. JEG HAR KLART DET!

  

LYKKE KOSTER IKKE NOE, DU KAN BARE HENTE DET I KJØKKENSKAPET DITT

15.08.2016
22:04

Lykke er noe vi kan skape for barna våres. Det trenger ikke koste noe. Det kan bare hentes i kjøkkenskapet. 

Ja for her idag tidlig på morgen var vi allerede igang. Eller, barna var det - helt på egenhånd! De fikk putte sammen de ingrediensene de liker oppi i hver sin bakebolle å lage det dem ville ut av det. Jeg trengte bare å hente en masse forskjellige ingredienser. Hvetemel, sukker, perlesukker, kakao, egg, melk, vann og favorittslikkepottene ble lagt på bordet og ungene var i ekstase! Det var ordentlig moro å se hvor glade dem ble! 

 

SONY DSC

Rørene ble laget.. Det ble først sjokolademelk som de sa. Og etter en stund med miksing og triksing ble det sjokoladekake!

Så til dere der hjemme som sitter med dårlig samvittighet fordi du ikke har råd til å finne på så mye som koster penger - lykke trenger ikke koste noe. Å bruke noe av det du har i skapet og la barn få være barn, det skaper en følelse av lykke på innsiden av barna! Og det gjør store underverker! Det er virkelig gull vært å prøve! Og hvem vet, kanskje dem blir bakere når de blir store?

 

SONY DSC
(her er altså her jeg angrer sånn smått på hva jeg sa ja til, meeen til syvende og sist så er det virkelig verdt det, på alle måter!)

"DET ER DEN ENE DAGEN MANNEN MÅ STÅ OPP Å GJØRE ALT DET JEG PLEIER Å GJØRE, OG JEG GODTER MEG!"

14.08.2016
11:22

Jeg må bare si at jeg elsker søndager. Og det burde mange andre også gjøre. Mange syns søndager er en kjedelig dag, hvor mange butikker er stengt og det er "ingenting" å finne på. Men tenk på hva du faktisk kan gjøre ut av en søndag.

En søndag er da mange har fri, og faktisk har god tid til å nyte det å være sammen som enten kjærester eller familier. Det burde vel være bra nok?

Min dag er hvertfall søndag her i huset. Jeg står opp med ungene hver dag i uken, for jeg er tråssalt husmor. Men på søndag har jeg liksom et par timer fri. Da får jeg sove litt ekstra på morgen, jeg får ligge å ta det helt rolig i sengen med verandadøren oppe, høre på fuglekvitter å nyte den friske luften som kommer inn på soverommet. Det er liksom min morgen. Og bare min. Og jeg digger det! 

  

Det er da min mann steller barna for så å reise på Bakern å kjøpe nybakt brød hjem til en god søndagsfrokost. Og hvor deilig er ikke det å stå opp til frokost den ene dagen i uken, når jeg alltid lager den ellers? Jeg kan si høyt at JEG SETTER VELDIG PRIS PÅ DEN ENE DAGEN!

Den ene dagen hvor mannen må stå opp å mekle mellom kranglene med jentene, den ene dagen hvor tyggisene har satt seg i håret på en av barna og han må stå å gre ut floken for harde livet uten å kunne vekke meg for å spørre om hjelp. Den ene morgen han må gjøre alt det jeg pleier å gjøre, ja det digger jeg! Jeg ligger faktisk her å godter meg å smiler lurt for meg selv da jeg hører at det går riktig ille for seg. Haha... 

 

EN MAMMAS DRØM - SØVN

13.08.2016
10:59

Ja, det er faktisk en drøm. Sikkert ikke likt for alle. Men det er sånn for mange. For barn er, som de fleste vet, glad i rutiner. Og mine barn er intet unntak. Vi er spontane som bare rakkern, men kroppene er allikevel rutineinnstilt.

Barn som skal tidlig opp for å rekke enten barnehage eller skole, de står gjerne tidlig opp i ukedagene og da gjerne tidlig opp i helgene også. Men barn som ikke trenger det hver dag, de sover gjerne (ikke alltid) lenger. Også i helgene. De har nemlig innstilt kroppen på å sove lenger. Mange legger seg også litt senere enn andre barn som faktisk må opp tidlig på morgen. Så da trenger kroppen mer søvn for å komme seg til dagen etter. Mine barn er intet unntak. Her legges barna samtidig og litt senere enn mange andre. De legges nemlig ikke før 20.00.

Om vi er hjemme og klokken nærmer seg så starter kveldsmaten, ofte med tente stearinlys. Vi sitter alltid sammen ved kveldsbordet. Tven står på i bakgrunnen og vi prater sammen. Prater om noe hyggelig, eller så tar vi opp noe dumt som har skjedd for å rette opp i det før de sover. For barn har det nemlig med å ta ting voldsomt til seg rett før de sovner. Og barn drømmer ofte om og bearbeider ofte ting de har opplevd den dagen grundig på natterstider (Lest meg frem på Babyverden) 

Tannpussing, vasking av hender og fjes er så igang. Kanskje et bad om det trengs. Eventyret blir valgt av to fornøyde barn. Hun eldste leser en bok for litt større barn sammen med sin Pappa. Og hun yngste velger en bok for hennes alder. "Kjære Gud jeg har det godt" blir sunget av Pappaen, før han videre legger hun eldste. " Bestemor skogmus " blir sunget av meg, samt " So ro lille venn " etterfulgt av nynning. Ååå, kan ikke glemme! Vi må jo peke på Elsa puta og gjette navnene på karakterene. "Esa, Anna, Ojaf?" ... Nei? "Anna, Esa, Ojaf??" ..? Ja! Sier ei blid jente før hun selv skrur av nattlampa etterfulgt av litt stryking på kinnet og håret. 

SONY DSC

 

Og dermed kan en god natt begynne for to små jenter. Og min kveld kan begynne. Noen kvelder har jeg og min mann kjærestekvelder, andre kvelder ikke. For andre kvelder vil han gjerne være litt på egenhånd å spille. Imens jeg sitter å enten blogger, rydder, tenker eller ser på Dr Phil. Kvelden nytes alltid med litt godterier og en god kopp te. 

* Et godt tips fra meg til de som sliter for å ha tid sammen er å ha faste kvelder! Her er det fast tirsdag, torsdag, lørdag og søndag, hvor vi er sammen. Og det er veldig lurt for parforholdet. 

Ingen jon blund på meg før tidligst 00.00. Sengen blir ofte inntatt 01.00 og det trives jeg godt med. Egen tid er så viktig! Jeg hadde aldri klart å være like flink om jeg ikke hadde det.

Klokken blir 05.45 og ringeklokken går, mannen skal jo på jobb. Men vi jentene sover videre, helt frem til 08.00. Klokken kan også bli 09.30 før vi står opp. Og det er så inderlig godt! Både for liten og stor. Vi bruker god tid på morgen til både sjekking av Ipad og telefon, stell og frokost. Jeg henger også opp en vask, ofte med hjelp av barna, lufter rommene for soveduft, og rer senger.

Og disse rutinene er noe vi gledes over. Vi nyter øyeblikkene og vi tar til oss roen.

En god ide for deg med barn, om du har muligheten til det, bruk tiden for alt det er verdt.

USIKKER...

12.08.2016
21:36

Ja, her sitter jeg da. Usikker på som bare rakkern. For egentlig skulle jeg nå vært på loftet. Jeg hadde gledet meg til i kveld. For kvelden skulle jeg tilbringe alene.. Just me, myself and I. Og slik ble det, bare ikke på loftet.

For det første er det så usikkert vær. Og for det andre så kan det bli stabilt vær? Eller kanskje ikke. Det er tross alt meldt bra vær i en liten periode nå. Men så stoler man liksom ikke på det. 

Så da sitter jeg her da. Med store tanker og stor usikkerhet om jeg skal opp på loftet å finne frem Høstklær eller ei. Vi har tatt en liten shoppings dag idag i det triste regnværet. Høst klærne er nå i hus og det føles godt! Men jeg har enda mye som gjenstår oppe på loftet som må hentes frem og brettes på plass. Kan si jeg føler meg usikker nå ja! 

Men vi får se hva kvelden bringer. Det ser ikke lyst ut, for akkurat nå sitter jeg bare her med beina på bordet å slapper av helt for meg selv å nyter det!

 

Til ettertanke

Tenk forresten på hvor godt vi i Norge har det når usikkerhet som dette kan slå til for en Mamma. Tenk, så bra har vi det..

VÅR HVERDAG MED EVENTYR OG MORSINSTINKT

12.08.2016
09:54 

En båttur var det som ble avtalt. Vi skulle ut med båten på formiddagen, spise fiskekaker fra fiskebutikken og fiske fra båten. Idet vi kom ned til brygga skjønte min mann at det ble umulig. Det var nemlig alt for store bølger.. Tre skuffa fjes var det som ble til. Vi jentene ble så lei oss. Jeg også! 
 

Men en nødløsning fra hun Mor, altså meg, ble foreslått. Jeg klarte faktisk bokstavelig talt å redde dagen. For båten lå jo i havet, så det var ingenting som gikk imot oss da ideen kom om å LATE SOM vi kjørte båt. Vi hoppet opp i båten, spente og klare som vi var. Forventningene var der, redningsvestene ble tatt på både liten og stor og fiskekaker ble satt på bordet. Vi gynget båten frem og tilbake og latet som det sjøet. Ungene lo og jeg lo. En super ide ble gjennomført med store smil. Snickerkaken ble inntatt og vi koste oss. Minste frøkna latet som hun fisket ut fra kanten. Og eventyret ble til virkelighet! 

 
Etter en stund bestemte vi oss for å dra på neste eventyr, nemlig krabbefiske! Vi klateret på fjellene for å hente tang og steiner som skulle ligge oppi boksen som krabbene skulle ligge i. Etter litt krabbefisking uten hell ble eldste frøkna utålmodig. Så vi kastet klærne på fjellet og gikk steg for steg ut i vannet. Det var ikke så aller verst! Jeg og eldste frøkna koste oss i vannet med øving av svømmegrep og latter.
 

Det er godt ideen om å LATE SOM kom frem fra en lur Mamma. For det gjorde dagen så innmari fin. Vi gleder oss til neste eventyr sammen.

Morsinstinktet tar kontroll igjen.  

 

EN LITEN FORANDRING VIL SKJE

11.08.2016
00:06

SONY DSC

Nå har vi hittil hatt 8 uker ferie. Noe som er inderlig greit! Vi har vært på ferier og kost oss. Og vi har fått vært sammen. Sammen pleier vi alltid å være, men vi har fått gjort det lille ekstra også. Og det føles godt. Vi hadde egentlig tenkte oss en tur til Bø Sommerland også, men det ble dessverre ikke noe av da det ser ut som Høsten allerede har inntatt Norge. Vi som hadde store planer om å telte i noen dager på camping. Men den ideen ble uheldigvis for oss satt på hylla!

Nå som hverdagen snart begynner igjen kjenner jeg at jeg gruer meg litt. En liten forandring vil skje i nærmeste fremtid og da vil det bli spennende å se åssen ting former seg. Men jeg prøver å være positiv! Det lever nemlig en optimist i meg. Og det må jeg si jeg er takknemlig for, hvertfall med så mye negativitet det finnes nå. Må si jeg blir sjokkert mange ganger! 

Vi får se åssen hverdagen blir, jeg trur den blir bra. Men de siste ukene nå før hverdagen faktisk begynner, skal vi gjøre det vi pleier. Nemlig å ta livet godt imot å være sammen.

KJÆRE FORELDER - TÅLER DU OG BARNET STRESSET? HVA MED BARNEHAGE KUTT?

09.08.2016
09:45

SONY DSC

 

Det er mandag morgen og klokka blir 06.00, barna mine ligger å sover rolig i sengene sine. Klokka blir 07.00. Barna mine sover enda. Gode, varme og drømmende. 08.00 rekker klokken å bli før alarmen går. Eller nei, vi har ingen alarm på, for her er det ingen som trenger å kaste på seg buksen imens de gjespende strekker seg trøtt etter sokken. Vi trenger heller ikke ta i for å få bort noen svarte ringer rundt øynene på morgenen. Nei, her foretrekker vi lav puls og rolig blodtrykk! Her har vi nemlig valgt å ha en husmor hjemme! Og den husmoren det er meg.

 

Spontane

Livet vårt er nok noe annerledes enn mange andre sitt. Her har vi nemlig tid til å være spontane. Vi bruker dagene på blant annet Biblioteket. Og der finnes det barn, barn i samme alder og barn i forskjellig alder. Både barn og voksne som bruker tiden litt annerledes enn mange andre. Vi bruker også tiden vår i Åpen barnehage. Et supert tilbud for oss med mye mennesker og morsomheter. Vi drar også innom tilfeldige lekeplasser vi går forbi, vi synger på bussen imens vi sammen sitter å holder hender. Vi er på skogsturer her og der og overalt. Vi plukker bær, er på løkslang og epleslang. Vi leser bøker. lager hytter og har kosestunder. Og vi liker livet akkurat som det er!

Ingen av mine barn har gått i barnehage før fylte 2 år. Og det er jeg stolt av! Og ingen av mine barn skal gå mer enn 3 dager i uken heller.

Jeg er stolt av hva de kan, for det har jeg lært dem helt selv. Jeg er stolt av at minste frøkna vår som bare er 2 år klarer å telle til 15, synge forskjellige barnesanger, rime og prate som en foss. Jeg er stolt av at hun eldste er en reser i generelt alt som har med grov motorikk å gjøre! Skrivingen av alle bokstaver er også godt innenfor. Jeg er stolt av hva vi har fått til her hjemme - og det helt selv!

 

Prioritering

Vi har fått til å bli kjent med barna våres på en unik måte. En måte som gjør at det har mye større sjanse for å lykkes i årene fremover mot tenårene. Ikke det at vi har gjort barna våres til verdens mestere. Nei langt ifra! Men vi har fått en kjemi med dem som har gjort dem trygge på oss. Vi kjenner barna vi har satt til verden, og det gjør vi fordi vi har prioritert det som har vært det rette for oss. For oss er det livet her og nå som er viktig. For hvem vet hva morgendagen bringer ? Og det er ikke kødd. For ingen vet om du eller jeg står opp i morgen!

 

Tiden kan strekke til for det om du jobber litt

At jeg kan se barna mine hver dag så mye jeg vil, det er noe jeg setter uendelig pris på. For det er virkelig mange som ønsker det samme, men som ikke tør å si det høyt. I allefall ikke høyt nok. For det er nemlig "feil" i manges øyne. Egoistisk til og med. Men i mitt hjerte så er jeg så glad for at Jeg kjenner hvem jeg er og hva jeg gjør, eller, jeg vet hva jeg lever for, hvorfor jeg er her. Jeg vet at om jeg begynner å jobbe i et par dager i uken, så gjør det ingenting. Bare vi har tid til hverandre. Tid til å sette grenser uten å føle dårlig samvittighet fordi jeg ikke har sett barna mine den dagen, så da vil jeg liksom ikke være den "stygge ulven". Jeg vil ha tid til å spontant sykle til Bakern å spise frokost, istedenfor å vente på utsiden av barnehagen kl 06.50 fordi jeg må forte meg til neste sted.

 

 

Barnet er avhengig av at du som forelder har det bra

Noen liker det stresset imens andre ikke. Idag er det 90 prosent barn fra alder 1 år som går i barnehagen. Altså 9 av 10. Det er mange! Noen barn liker det, noen ikke. Noen voksne liker det, noen ikke. Og om både du og barnet ditt liker det, så er det det rette for deg og din familie å gjøre det. Men om du og barnet ikke liker det, er det lurt å trekke pusten godt før du setter deg ned å regner å prioriterer. For lykkelig er det bare du som kan gjøre deg selv. Barnet     er     avhengig    av at     du som forelder      har det bra!

 

Ikke alle kan, og det må respekteres

Altså, så mange flere har muligheten om de regner på det. Så mange flere kan hvis de vil det. Og mange kan ikke om de vil. Og da er det ikke annet å gjøre enn det rette. Og det valget  må respekteres! For familien må forsørges. Du og barnet må ha muligheten til å handle mat, kjøpe klær som man trenger og de dagligdagse hverdags morsomhetene. Det er også viktig! Ellers faller en bit av deg selv når barnet ikke kan komme i bursdagen til venninnen fordi du ikke har råd til noe gave.

 

 

Men om   DU   vil leve   roligere, bli bedre kjent med barnet ditt enn 2 - 4 timer pr dag, la barnet sove som det trenger. Ja, for om du vil det, og om du kan, så burde du tenke deg godt om før du lever et liv du ikke vil leve. For husk! Ditt liv er ditt og bare du kan leve det fullt ut slik du ønsker å leve det!

MORGENDAGENS HELTER, DET ER INGEN ANDRE ENN BARNA

08.08.2016
22:20

Morgendagens helter, det er barna. Det er helt sikkert! For når jeg, morgengretten som jeg innimellom kan føle meg, har to glade barn som kryper under dynen min og velger å vekke meg med spørsmål om vi kan lage vafler på morgenen. Og vafler det liker vi jo! Bare ikke så tidlig på morgenen kanskje?

Så vi tar det rolig, ligger å ser på TV i sengen å nyter uværet som er på utsiden. Og ja, vi nyter det virkelig! For det beste jeg vet er å høre på regn og egentlig all slags uvær imens jeg ligger varm under dynen. Jeg sovner etter lyden av regn på vinduet for så å nyte synet av to små unger som er mine.

Ungene er ivrige å jeg er trøtt. En morgen-te må inntas av meg og jeg føler meg mye bedre kort tid etter. Avslappet på en måte. Alle ingrediensene blir satt på kjøkkenbenken og vi blander og mikser sammen, annen hver gang. Jeg veileder og de veier opp og ordner. 

Vafler er tid for kos, så da må vi sitte i sofaen å nyte det og. Imens jeg steker vafler, dekker barna på bordet. Diskuteringen er i gang, for Mamma skal sitte der! NEI hun skal sitte der! NEI HUN SKAL SITTE DER!!!

I gang igjen, så jeg får trøste tanken med at det er sunt for søsken å være uenige. 

Etter mye uenigheter, koser vi oss med film og vafler i sofakroken. Kan det bli bedre? Ja, uten den diskuteringen, men allikevel, kan det bli bedre? 

 VAR DET FOR UNGT Å BLI MOR? - U N G T O B A R N S M A M M A

07.08.2016
10:23

SONY DSC

 

Å bli Mamma som 19 åring, det kan være vanskelig på mange måter. Det kan være vanskelig å håndtere gråt over lengre perioder, det kan være vanskelig å håndtere følelsene sine etter en graviditet og fødsel, det kan være vanskelig å håndtere det å bli en familie eller alenemor eller far i så ung alder som 19 år. 

Men trur du ikke at det er like vanskelig å håndtere alle de situasjonene fordet om du er 30 år eller eldre? Uansett hvor gammel du er vil følelsen av å bli Foreldre for alle første gang være like full av spørsmål for en 19 åring som en 30 åring. Det vil nok også være like vanskelig for en 30 åring å håndtere følelsene sine igjennom en graviditet. Og like vanskelig er det etter en fødsel. Tanker om hvem du er blitt, åssen Mamma du blir og hva du har gått igjennom vil være like sterk for deg uansett om du er 19 eller 30. Mange vil nok være mer trygge økonomisk som 30 år enn når man er 19. Men å ta med seg barnet på stien i læring om trygg økonomi, det vil jeg kalle sunt. Det er sunt å lære barnet både de positive og de negative sidene med økonomi, følelser, tanker, spørsmål og ja, selve livet. 

Mange er kanskje enig, mange ikke. Mange syns barnet skal leve på en rosa sky hele livet, og hvertfall i hele barndommen. Men jeg personlig trur at med litt erfaringer som ikke er ille, men negative, så får barnet vokse seg stor med sunne tanker. De lærer å løse problemer på en annen måte enn de som faktisk har levd på en rosa sky hele livet. De lærer empati og de lærer alle følelsene som er helt naturlige. Og det er like viktig i en barndom som kjærlighet.

 

SONY DSC
( Man opplever så mye fint på sin reise )

UNG T O B A R N S M A M M A

06.08.2016
10:55

Ja, for det er vel det jeg er? Ung? Jeg var tross alt 19 år når jeg fikk eldste jenta mi som nå er blitt 5 år. Tenk det... Men det å være ung Mamma betyr ikke at man er en dårligere en. Heller det motsatte. For en ung Mamma vet å sette seg selv til side fordi Mammaen ikke har hatt tid nok til å sette seg selv i første rekke lenge nok. Den unge moren vet ikke om følelsen av "frihet" alene uten noen som drar den i armen for å fortelle den store nyheten om hva h*n klarte på trampolina. Den unge moren har bare rukket å begynne livet brått. Med mye energi og masse følelser. Ekte følelser. Den unge moren får også vite tidlig hva ekte kjærlighet er. Mye tidligere enn mange andre. Den unge moren har kanskje mer å lære om livet. Men hva er vel bedre enn å gjøre det med en liten en ved sin side? Barnet får tråssalt mange erfaringer via følelser og opplevelser. Barnet vil da lære hele følelsesspekteret hjemme av Moren sin! Og det finnes ingen klokere i barnets øyne enn moren. Så si meg, hva er er bedre? 

Så lenge moren setter barnet først, noe de fleste gjør, så er vel det å være ung mor det aller beste på mange måter. 

Jeg trur at en yngre Mamma er mer tålmodig fordi den vet ikke hva det er å ha fullt å helt tid til bare seg selv hver dag. Den unge moren lærer om livet imens hun sammen med livet hun selv har satt til verden går å holder henne i hånden! 

 

MORGENSTUNDER SOM DETTE KJENNER DE FLESTE SMÅBARNSFORELDRE SEG IGJEN I ELLER?

06.08.2016
09:25


 

Klokken bikker 08.00 og barna kommer listende inn i sengen hvor jeg og min mann sover. De lister seg nemlig inn for å snike til seg iPaden som ligger på mitt nattbord! Men den gang ei. Her spretter jeg opp og barna skvetter unna i ren skrekk av å se et troll av en streng mor. Men siden klokken er 08.00 så er det greit. Fornøyd smiler de å går inn på rommet å starter det jeg kaller 1 times stillhet. Jeg sover litt til, for så å sette meg ned på telefon litt. Jeg må jo tross alt sjekke alt det " viktige " som finnes der ute. 

Etter at timen er over hører jeg at det buldrer og jobbes inne på rommet til den eldste. Skikkelig og! Jeg lar det gå litt til å tenker at det er vel bare noe rydding på gang. Etter litt kommer eldste inn kjempe ivrig, hun spretter både opp og ned å hyler ut at hun har en overraskelse til meg. I alle dager, til meg? Ja, da får jeg reise den trøtte kroppen min ut av sengen da og bli med inn. Og idet jeg ser det, får jeg store øyne. Mange tanker blir vekt og jeg får et lite sjokk. Et sjokk om at hun har blitt så stor. Så stor at hun klarer alt på egenhånd nå, eller hvertfall nesten alt. Hun har iallefall klart dette med glans. For hun har laget en butikk. En butikk hvor hun har sortert hva som er gratis og hva som koster penger. En kasse med Frost penger har hun også satt opp. Og bak kassen står ei forventningsfull jente som begynner å forme seg til den hun vil bli. 

Kan godt si at jeg våknet der ja! Både i tanker og tilstedeværelse. Tanker om hvor fort tiden faktisk har gått. Tanker om hvor glad jeg er for å være Mamma. Tanker om at dette er det beste som har skjedd i mitt liv! Ja, for det er det. Den familien jeg selv har skapt sammen med min mann. Ja det et det jeg lever for <3 

Det går så fort! Og jeg ble så imponert!

DEN HELT SPESIELLE DAGEN DU VIL HA FOR DEN DU ELSKER ER IKKE OVER ENDA

05.08.2016
09:45

Er egentlig den helt spesielle dagen over? Den som måtte være perfekt på mange måter. Den som fikk meg til å både grue OG glede meg. Svaret er nei. Den er ikke det. Den fikk en start og nå må den få en avslutning. Og i dagene fremover nå har jeg planlegging som må gjøres, avtaler som må ordnes. Og jeg må faktisk gjøre mitt beste en gang til.

En gang til må jeg tenke grundig, skrive ned detaljer og pynte. Pynte det slik jeg liker det. Eller, jeg liker det ikke sånn som jeg må lage det til! Men jeg må lage det sånn. For en gang i tiden var det slik man likte å ha det. Og denne spesielle anledningen må feires på en annerledes måte enn det vi har det idag. 

Vi får se åssen det blir. Jeg trur det blir bra. Men jeg kjenner på stresset inni meg. Alle tankene og all gleden. Gleder meg til å se gleden hans :D 

Kjærlighet er virkelig stort! 

  

SJOKKET GIKK GJENNOM HELE KROPPEN, VI SOM KJÆRESTEPAR OG FORELDRE BLE MÅLLØSE! DET HADDE DU OGSÅ BLITT

04.08.2016
09:51

I det vi ankom stedet ble vi begge helt målløse! Først og fremst fikk vi ekstra behandling siden min mann fortjente det. Og da vi endelig var nådd rommet, ja da gliste vi. Vi så sjokkerte på det vi hadde fått. Havutsikt! Og som om ikke det var godt nok så bodde vi faktisk oppå havet! Vi så tærna våres rett over havet da vi sto på verandaen. Vi hørte havet slå mot land, vi hørte måkehyl, vi ble varme og vi var lykkelige! Vi bare gledet oss til det neste! 

   

I DET VI KOM INN, FORSVANT ALLE TANKER OG VI BLE BARE LYKKELIGE

03.08.2016
11:28


 

En helt rar og merkelig opplevelse. For igår var dagen kommet som jeg både gruet og gledet meg til. Dagen som var så stor og jeg selv visste det. Dagen hvor jeg visste at jeg måtte gi ekstra av meg selv. Dagen hvor alt helst skulle være perfekt. Og det ble den! Så godt som.

Idet vi nærmet oss småflyet vi skulle ut å fly med, så kjente jeg en stramming i hele kroppen, herreminn som jeg gruet meg! Mannen min ved siden av meg var ikke annet enn lykkelig! Kan nå si jeg var mer spent på opplevelsen enn lykkelig. Jeg har nemlig flyskrekk! Så for meg å gi det til min mann i et lite småfly i tillegg er stort. 

Det hele endte med en spypose i hånden for min del og to lykkelige mennesker. Vi hadde jo tross alt gjort en kjempe opplevelse sammen! Moro var det, og helt spesielt.

 


( Tenk å få styre et fly på egen hånd )( Lykkelig med spyposen i hånden )

SÅ ALRIGHT Å KUNNE STARTE DAGEN SÅNN SOM VI GJORDE IDAG

01.08.2016
21:22


 

Tenk å kunne benytte muligheten allerede så tidlig. Så tidlig at vi var de eneste der. Den eneste Mammaen i rommet med småbarn som plutselig ble små veslevoksne jenter som skulle sitte pent. Så pent at de begge begynte å hviske. 

Bretting av servietter var allerede igang. Hjertene skulle nemlig lages, og det helt sjøl! Og det lenge før maten kom. To små skrubbsultene jenter satt spent og ventet på maten. Vi hadde jo ikke spist china mat på lenge! Så vi var sånn passe ivrige etter å få smaken på det igjen. 

Praten var igang og før vi viste ordet av det var tiden inne for å gjøre de store forberedelsene til den store dagen. Den dagen jeg både gleder og gruer meg til. Det skal dere vite, for det gjør jeg. Og nå som nesten alt er ferdig så kjenner jeg på spenningen å kribler for å gjøre meg helt ferdig! 

 


 

Ha en fin kveld videre dere lesere. Nå får jeg sette igang å gjøre den siste innspurten her :D 

DEN HELT SPESIELLE DAGEN SOM ER SÅ STOR AT DEN MÅ FEIRES

01.08.2016
09:40

Ja, en veldig viktig dag for meg er det dagen er. Den dagen skjer noe helt spesielt! Så spesielt at det må feires. Den dagen er dagen hvor man går ordentlig inn i voksenlivet, hvor brunt hår kan begynne sånn smått å bli til grå - hår, aldringstegnene kan sånn smått begynne og man blir faktisk beregnet som "voksen" av andre. Ikke sånn " du er foreldre voksen " men voksen voksen. Så voksen at du nå kan si at det er 20 år siden du gikk på barneskolen, og over 10 år siden du ble myndig. Det er en stor dag! En stor dag som må feires! Og det gjerne flere ganger. For dagen er så spesiell at personen som har den dagen helt for seg selv, må ses!

Dagen i morgen er nemlig den dagen, og jeg er så spent at jeg nesten ikke klarer å konsentrere meg fordi jeg er så spent på reaksjonene. 

  

Les mer i arkivet » August 2016 » Juli 2016 » Mars 2016
MammaBoka

MammaBoka

24, Larvik

Jeg er en spontan Husmor på 24 år som elsker å være forelder! Og her ønsker jeg å dele hvordan det er å være Mamma. Sammen med min mann er vi foreldre til to døtre som er født i 2011 & 2014. Har et ønske om å dele at det mulig med en hverdag fylt med gleder og øyeblikk istedenfor dårlig samvittighet og høyt blodtrykk! :)

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av


Lenker

hits