Historien min Facebook Følg meg

KJÆRE DEG SOM FORELDER, OFTE ER ÅRSAKEN TIL PROBLEMET RETT FORAN NESEN DIN - TELEFON OG FOR LITE KJÆRLIGHET

19.08.2016
10:06

De store og kanskje mest viktigste øyeblikkene for deg som har barn, er øyeblikk som du tilbringer tid med å være sammen med barnet ditt. I det øyeblikket du gjør det skapes en egen kjemi og barnet føler seg sett. Barnet føler at det betyr noe. Og den følelsen er viktig å vokse på og ha med seg i livet videre.

 

Og nå til grunnen

Jeg så en episode på "Nanny hjelpen" her en dag. Hvor barna så problemet åpenlyst, men ikke moren. Hun forsto ikke hvorfor alt plutselig hadde blitt så ille hjemme. Hvorfor ingen av barna hjalp til og hvorfor barna bare kranglet med henne og hverandre. Hun forsto det bare ikke! 

Da Nanny hjelpen kom gjorde barna som de lenge hadde prøvd, de prøvde å fortelle moren problemet. Og for første gang så hadde hun tid til å høre på dem. Den eldste jenta var 16 år og klarte å sette ord på problemet, de to andre var 2 og 6 år. Så det var vanskeligere for dem å gjøre annet enn hyle. Hvertfall for den minste. Hun andre på 6 år viste aggressiv atferd og plagsomhet ovenfor broren på 2. 

Da moren fikk vite problemet selv, fikk hun sjokk! Hun forsto ikke åssen DET kunne være årsaken til alt vondt? Men det var det! 

 

Årsakene som burde tas alvorlig

* Nr 1. Barna ble aldri fortalt at hun elsket dem. 

* Nr 2. Moren overså barna så og si hele dagen fordi hun hadde "viktigere" ting å foreta seg - TELEFON! 

Dette er faktisk noe å tenke på. Den eldste sa " Jeg hater telefon! JEG HATER DEN TINGEN" .... Og hvorfor forteller du meg ikke at du er glad i meg? Jeg kan ikke huske sist du sa det..?" 

Stemningen ble trist og moren begynte forståelig nok å gråte. 

 

Den positive forandringen

Moren forandret måten å være på i hverdagen og plutselig hjalp jenta på 16 år til hjemme med både ungene og husarbeidet. Moren la bort telefon og begynte heller å prate med gutten på 2 år. Eneste han hittil hadde gjort var å hyle. Moren hadde ikke forstått hvorfor. Men det var jo for å fortelle ting han ville.

Moren begynte derfor å prate med barna sine og tilbringe tid sammen med barna istedenfor telefon. Og hverdagen ble plutselig en helt annen med en gang!

Dette er virkelig noe å tenke på! 

 

"DAGTID ER BARNAS TID"

Her i huset har vi en regel for oss selv - "DAGTID ER BARNAS TID!" En veldig nyttig regel. Den har gjort så vi har fått det bra. Den har gjort så barna hører. Den har gjort så vi kjenner barna våres. Og den har gjort oss til en Familie!

Prøv da vel, se åssen underverker du faktisk kan utrette i ditt eget hjem! For det er mulig. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MammaBoka

MammaBoka

24, Larvik

Jeg er en spontan Husmor på 24 år som elsker å være forelder! Og her ønsker jeg å dele hvordan det er å være Mamma. Sammen med min mann er vi foreldre til to døtre som er født i 2011 & 2014. Har et ønske om å dele at det mulig med en hverdag fylt med gleder og øyeblikk istedenfor dårlig samvittighet og høyt blodtrykk! :)

Kategorier

Arkiv

Design av

hits