Historien min Facebook Følg meg

EN MAMMAS DRØM - SØVN

13.08.2016
10:59

Ja, det er faktisk en drøm. Sikkert ikke likt for alle. Men det er sånn for mange. For barn er, som de fleste vet, glad i rutiner. Og mine barn er intet unntak. Vi er spontane som bare rakkern, men kroppene er allikevel rutineinnstilt.

Barn som skal tidlig opp for å rekke enten barnehage eller skole, de står gjerne tidlig opp i ukedagene og da gjerne tidlig opp i helgene også. Men barn som ikke trenger det hver dag, de sover gjerne (ikke alltid) lenger. Også i helgene. De har nemlig innstilt kroppen på å sove lenger. Mange legger seg også litt senere enn andre barn som faktisk må opp tidlig på morgen. Så da trenger kroppen mer søvn for å komme seg til dagen etter. Mine barn er intet unntak. Her legges barna samtidig og litt senere enn mange andre. De legges nemlig ikke før 20.00.

Om vi er hjemme og klokken nærmer seg så starter kveldsmaten, ofte med tente stearinlys. Vi sitter alltid sammen ved kveldsbordet. Tven står på i bakgrunnen og vi prater sammen. Prater om noe hyggelig, eller så tar vi opp noe dumt som har skjedd for å rette opp i det før de sover. For barn har det nemlig med å ta ting voldsomt til seg rett før de sovner. Og barn drømmer ofte om og bearbeider ofte ting de har opplevd den dagen grundig på natterstider (Lest meg frem på Babyverden) 

Tannpussing, vasking av hender og fjes er så igang. Kanskje et bad om det trengs. Eventyret blir valgt av to fornøyde barn. Hun eldste leser en bok for litt større barn sammen med sin Pappa. Og hun yngste velger en bok for hennes alder. "Kjære Gud jeg har det godt" blir sunget av Pappaen, før han videre legger hun eldste. " Bestemor skogmus " blir sunget av meg, samt " So ro lille venn " etterfulgt av nynning. Ååå, kan ikke glemme! Vi må jo peke på Elsa puta og gjette navnene på karakterene. "Esa, Anna, Ojaf?" ... Nei? "Anna, Esa, Ojaf??" ..? Ja! Sier ei blid jente før hun selv skrur av nattlampa etterfulgt av litt stryking på kinnet og håret. 

SONY DSC

 

Og dermed kan en god natt begynne for to små jenter. Og min kveld kan begynne. Noen kvelder har jeg og min mann kjærestekvelder, andre kvelder ikke. For andre kvelder vil han gjerne være litt på egenhånd å spille. Imens jeg sitter å enten blogger, rydder, tenker eller ser på Dr Phil. Kvelden nytes alltid med litt godterier og en god kopp te. 

* Et godt tips fra meg til de som sliter for å ha tid sammen er å ha faste kvelder! Her er det fast tirsdag, torsdag, lørdag og søndag, hvor vi er sammen. Og det er veldig lurt for parforholdet. 

Ingen jon blund på meg før tidligst 00.00. Sengen blir ofte inntatt 01.00 og det trives jeg godt med. Egen tid er så viktig! Jeg hadde aldri klart å være like flink om jeg ikke hadde det.

Klokken blir 05.45 og ringeklokken går, mannen skal jo på jobb. Men vi jentene sover videre, helt frem til 08.00. Klokken kan også bli 09.30 før vi står opp. Og det er så inderlig godt! Både for liten og stor. Vi bruker god tid på morgen til både sjekking av Ipad og telefon, stell og frokost. Jeg henger også opp en vask, ofte med hjelp av barna, lufter rommene for soveduft, og rer senger.

Og disse rutinene er noe vi gledes over. Vi nyter øyeblikkene og vi tar til oss roen.

En god ide for deg med barn, om du har muligheten til det, bruk tiden for alt det er verdt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MammaBoka

MammaBoka

24, Larvik

Jeg er en spontan Husmor på 24 år som elsker å være forelder! Og her ønsker jeg å dele hvordan det er å være Mamma. Sammen med min mann er vi foreldre til to døtre som er født i 2011 & 2014. Har et ønske om å dele at det mulig med en hverdag fylt med gleder og øyeblikk istedenfor dårlig samvittighet og høyt blodtrykk! :)

Kategorier

Arkiv

Design av

hits