Historien min Facebook Følg meg

KJÆRE FORELDER - TÅLER DU OG BARNET STRESSET? HVA MED BARNEHAGE KUTT?

09.08.2016
09:45

SONY DSC

 

Det er mandag morgen og klokka blir 06.00, barna mine ligger å sover rolig i sengene sine. Klokka blir 07.00. Barna mine sover enda. Gode, varme og drømmende. 08.00 rekker klokken å bli før alarmen går. Eller nei, vi har ingen alarm på, for her er det ingen som trenger å kaste på seg buksen imens de gjespende strekker seg trøtt etter sokken. Vi trenger heller ikke ta i for å få bort noen svarte ringer rundt øynene på morgenen. Nei, her foretrekker vi lav puls og rolig blodtrykk! Her har vi nemlig valgt å ha en husmor hjemme! Og den husmoren det er meg.

 

Spontane

Livet vårt er nok noe annerledes enn mange andre sitt. Her har vi nemlig tid til å være spontane. Vi bruker dagene på blant annet Biblioteket. Og der finnes det barn, barn i samme alder og barn i forskjellig alder. Både barn og voksne som bruker tiden litt annerledes enn mange andre. Vi bruker også tiden vår i Åpen barnehage. Et supert tilbud for oss med mye mennesker og morsomheter. Vi drar også innom tilfeldige lekeplasser vi går forbi, vi synger på bussen imens vi sammen sitter å holder hender. Vi er på skogsturer her og der og overalt. Vi plukker bær, er på løkslang og epleslang. Vi leser bøker. lager hytter og har kosestunder. Og vi liker livet akkurat som det er!

Ingen av mine barn har gått i barnehage før fylte 2 år. Og det er jeg stolt av! Og ingen av mine barn skal gå mer enn 3 dager i uken heller.

Jeg er stolt av hva de kan, for det har jeg lært dem helt selv. Jeg er stolt av at minste frøkna vår som bare er 2 år klarer å telle til 15, synge forskjellige barnesanger, rime og prate som en foss. Jeg er stolt av at hun eldste er en reser i generelt alt som har med grov motorikk å gjøre! Skrivingen av alle bokstaver er også godt innenfor. Jeg er stolt av hva vi har fått til her hjemme - og det helt selv!

 

Prioritering

Vi har fått til å bli kjent med barna våres på en unik måte. En måte som gjør at det har mye større sjanse for å lykkes i årene fremover mot tenårene. Ikke det at vi har gjort barna våres til verdens mestere. Nei langt ifra! Men vi har fått en kjemi med dem som har gjort dem trygge på oss. Vi kjenner barna vi har satt til verden, og det gjør vi fordi vi har prioritert det som har vært det rette for oss. For oss er det livet her og nå som er viktig. For hvem vet hva morgendagen bringer ? Og det er ikke kødd. For ingen vet om du eller jeg står opp i morgen!

 

Tiden kan strekke til for det om du jobber litt

At jeg kan se barna mine hver dag så mye jeg vil, det er noe jeg setter uendelig pris på. For det er virkelig mange som ønsker det samme, men som ikke tør å si det høyt. I allefall ikke høyt nok. For det er nemlig "feil" i manges øyne. Egoistisk til og med. Men i mitt hjerte så er jeg så glad for at Jeg kjenner hvem jeg er og hva jeg gjør, eller, jeg vet hva jeg lever for, hvorfor jeg er her. Jeg vet at om jeg begynner å jobbe i et par dager i uken, så gjør det ingenting. Bare vi har tid til hverandre. Tid til å sette grenser uten å føle dårlig samvittighet fordi jeg ikke har sett barna mine den dagen, så da vil jeg liksom ikke være den "stygge ulven". Jeg vil ha tid til å spontant sykle til Bakern å spise frokost, istedenfor å vente på utsiden av barnehagen kl 06.50 fordi jeg må forte meg til neste sted.

 

 

Barnet er avhengig av at du som forelder har det bra

Noen liker det stresset imens andre ikke. Idag er det 90 prosent barn fra alder 1 år som går i barnehagen. Altså 9 av 10. Det er mange! Noen barn liker det, noen ikke. Noen voksne liker det, noen ikke. Og om både du og barnet ditt liker det, så er det det rette for deg og din familie å gjøre det. Men om du og barnet ikke liker det, er det lurt å trekke pusten godt før du setter deg ned å regner å prioriterer. For lykkelig er det bare du som kan gjøre deg selv. Barnet     er     avhengig    av at     du som forelder      har det bra!

 

Ikke alle kan, og det må respekteres

Altså, så mange flere har muligheten om de regner på det. Så mange flere kan hvis de vil det. Og mange kan ikke om de vil. Og da er det ikke annet å gjøre enn det rette. Og det valget  må respekteres! For familien må forsørges. Du og barnet må ha muligheten til å handle mat, kjøpe klær som man trenger og de dagligdagse hverdags morsomhetene. Det er også viktig! Ellers faller en bit av deg selv når barnet ikke kan komme i bursdagen til venninnen fordi du ikke har råd til noe gave.

 

 

Men om   DU   vil leve   roligere, bli bedre kjent med barnet ditt enn 2 - 4 timer pr dag, la barnet sove som det trenger. Ja, for om du vil det, og om du kan, så burde du tenke deg godt om før du lever et liv du ikke vil leve. For husk! Ditt liv er ditt og bare du kan leve det fullt ut slik du ønsker å leve det!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MammaBoka

MammaBoka

24, Larvik

Jeg er en spontan Husmor på 24 år som elsker å være forelder! Og her ønsker jeg å dele hvordan det er å være Mamma. Sammen med min mann er vi foreldre til to døtre som er født i 2011 & 2014. Har et ønske om å dele at det mulig med en hverdag fylt med gleder og øyeblikk istedenfor dårlig samvittighet og høyt blodtrykk! :)

Kategorier

Arkiv

Design av

hits