Historien min Facebook Følg meg

VAR DET FOR UNGT Å BLI MOR? - U N G T O B A R N S M A M M A

07.08.2016
10:23

SONY DSC

 

Å bli Mamma som 19 åring, det kan være vanskelig på mange måter. Det kan være vanskelig å håndtere gråt over lengre perioder, det kan være vanskelig å håndtere følelsene sine etter en graviditet og fødsel, det kan være vanskelig å håndtere det å bli en familie eller alenemor eller far i så ung alder som 19 år. 

Men trur du ikke at det er like vanskelig å håndtere alle de situasjonene fordet om du er 30 år eller eldre? Uansett hvor gammel du er vil følelsen av å bli Foreldre for alle første gang være like full av spørsmål for en 19 åring som en 30 åring. Det vil nok også være like vanskelig for en 30 åring å håndtere følelsene sine igjennom en graviditet. Og like vanskelig er det etter en fødsel. Tanker om hvem du er blitt, åssen Mamma du blir og hva du har gått igjennom vil være like sterk for deg uansett om du er 19 eller 30. Mange vil nok være mer trygge økonomisk som 30 år enn når man er 19. Men å ta med seg barnet på stien i læring om trygg økonomi, det vil jeg kalle sunt. Det er sunt å lære barnet både de positive og de negative sidene med økonomi, følelser, tanker, spørsmål og ja, selve livet. 

Mange er kanskje enig, mange ikke. Mange syns barnet skal leve på en rosa sky hele livet, og hvertfall i hele barndommen. Men jeg personlig trur at med litt erfaringer som ikke er ille, men negative, så får barnet vokse seg stor med sunne tanker. De lærer å løse problemer på en annen måte enn de som faktisk har levd på en rosa sky hele livet. De lærer empati og de lærer alle følelsene som er helt naturlige. Og det er like viktig i en barndom som kjærlighet.

 

SONY DSC
( Man opplever så mye fint på sin reise )

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MammaBoka

MammaBoka

24, Larvik

Jeg er en spontan Husmor på 24 år som elsker å være forelder! Og her ønsker jeg å dele hvor fantastisk det er å være Mamma til mine to døtre som er født i 2011 & 2014. Har et ønske om å dele at det mulig med en hverdag fylt med gleder og øyeblikk istedenfor dårlig samvittighet og høyt blodtrykk! :)

Kategorier

Arkiv

Design av

hits